lördag, mars 25, 2006

What’s buggin’ The Liberal Party?

J Edgar Hoover: -What’s buggin’ "Lasse The Lion King"? I got stuff on that Maud-woman that You wouldn't belive! We law-abiding, god-fearing, crimefighters got to keep together!
---
Centerpartiets Maud Olofsson lät berätta i dagens Lördagsintervju i P1 att Centerpartiet kan tänka sig att begära bordläggning av sossarnas och folkpartiets ”buggningsuppgörelse”.

Batongliberalerna inom (fp) blir förstås lite purkna och börjar prata om ett "förlorat år" i kampen mot grov brottslighet. Det låter ju höra sig, men vad är det egentligen som (s) och (fp) håller på med? Jo, de försöker skynda igenom en grundlagsändring utan att vara särskilt noggranna.

I kavalleriet hade vi ett självinsiktsfullt inofficiellt valspråk: ”Kavalleriet – Fort men fel”. Valspråket hade sina rötter i kavalleriets ivrighet på slagfältet. Och när det satte fart gick det undan, men det blev inte alltid rätt. S och FP har nu tagit över de beridnas metodik och ställer därmed vår Riksdag inför följande alternativ:

1. Fort, men (kanske) fel – Det vill säga att låta Socialdemokraterna och Folkpartiet driva igenom en grundlagsändring så snabbt det bara går.

Eller…

2. Långsamt och rätt! – Det vill säga att låta integritetsutredningen bli klar och dessutom se till att t ex våra nyhetsredaktioner garanteras skydd från statsmakternas avlyssning.

När det gäller vår grundlag tycker jag inte att frågan är särskilt svår. Maud har helt enkelt rätt och det hedrar henne at våga säga sin mening, trots risken att snacket om allianssprickor kommer att öka.

---

PS. Killen på bilden gillade också buggning. Jag är säker på att han sa att han bara skulle lyssna på busar och aldrig kränka "oskyldigas" integritet. Och det gick väl... sådäääär!

Inga kommentarer: