måndag, mars 20, 2006

Maud Olofsson om Laila Freivalds

DN skriver här om att de borgerliga partierna på olika sätt tar sikte på Laila Freivalds med anledning av hennes uttalanden kring nedsläckningen av SD-kurirens hemsida.

Skönaste kommentarerna kommer, såklart, från Maud Olofsson:

Hon [Maud] ger tre möjliga förklaringar till att situationen uppstått:

- Den första är att Freivalds och Göran Persson inte talar med varandra. Gjorde dom det så skulle han ha haft rätt information.

- Den andra är att Freivalds ljugit för Persson, vilket ledde till att han kritiserade en tjänsteman.

- Den tredje är att om det nu är så att båda hade informationen, så hamnar Göran Persson i en mycket besvärlig situation. Den kritik han riktat mot tjänstemannen måste han i så fall rikta mot Freivalds, och då har jag svårt att se hur hon ska kunna ha hans fortsätta förtroende.

På frågan hur hon ser på Laila Freivalds förklaring i en intervju med Ekot på morgonen, att hon gav fel information eftersom hon blev "chockad" av journalisternas frågor, svarar Maud Olofsson med ett skratt.

- Det här är en mycket erfaren person som var med länge i politiken. Hon har många gånger hanterat kniviga situationer i medierna. Att skylla på att hon är chockad blir en bortförklaring som saknar trovärdighet, säger Maud Olofsson.

Bra talat Maud!

Nu blir jag lite stolt.

Inga kommentarer: