torsdag, december 22, 2005

Framtiden för Migrationsverket


Nu är drevet igång. Det kommer fram fler och fler uppgifter om olämpligt (minst sagt) beteende hos vissa tjänstemän inom Migrationsverket. Välj valfri nyhetstjänst och fördjupa dig om du inte är med i matchen ännu.

Saken är förenklat den att det tydligen har firas med champagne eller tårta när man verkställt (slängt ut) vad man har tyckt vara särskilt ”jobbiga” familjer.

Detta anses, med rätta, vara grovt oetiskt och klandervärt.

Givetvis finns det massor av duktiga och dugliga chefer och tjänstemän inom verket som inte uppskattar sina kollegors beteende. Men skadan är redan skedd.

Jag vet redan idag vad som kommer att bli följden av det inträffade. Inte i detalj, men i stort.

De utpekade kommer givetvis att få ett ”litet helvete”, kanske gå lite etikkurser, omplaceras och så, men den stora förändringen är något helt annat.

Namnbyte.

Migrationsverket hette, som du säkert minns, tidigare Invandrarverket. Jag har för mig att ett av skälen till namnbytet var att Invandrarverket hade lite för många skandaler kopplade till sitt namn. Om den logiken skall få råda är det under nästa år dags för ett nytt namnbyte.

Jag föreslår Verket för Asyl och Medborgarskapsärenden.

Det fiffiga med det namnet är att förkortningen säkert kommer tilltala vissa tjänstemän inom nuvarande Migrationsverket.

VAM.

Inga kommentarer: