måndag, december 12, 2005

Den svåra konsten att sluta när man ligger på topp.

Jag hade en favorit tv-serie. Den hette VITA HUSET eller The West Wing som den hette på originalspråket. Jag har lyckats följa den i den takt som avsnitten kommer ut i USA.

Jag är med andra ord 7-8 avsnitt in i den sjunde och sista säsongen.

Denna underbara tv-serie som gjorde fantastisk drama av amerikansk in- och utrikespolitik har verkligen tappat. Denna säsong känns överflödig och tillkämpad.

Hade man slutat för en eller två säsonger sedan så skulle serien för alltid varit förknippad med kvalitet.

Och The West Wing är inte på långa vägar det värsta exemplet på tv-serier som håller på för länge. Ally McBeal... Spårade ur. Arkiv X... Spårade ur. Dallas... Spårade ur (Plötsligt vaknade Pamela och allt hade varit en dröm!).

Har själv aldrig riktigt gett Seinfeld en chans men förstår på seriens fans att den var bra ända in i kaklet.

Att Jerry Seinfeld tackade nej till "hur mycket pengar som helst" för att fortsätta men den ugnefärliga motiveringen att man skall sluta när man är på topp är beundransvärd.

På så sätt kommer denna tv-serie, som mest inte tycks handla om något särskilt, gå till historien som en tidlös fantastisk tv-serie.

Vår store ledare Göran Persson påminner mer och mer om Arkiv X och Ally McBeal. Hade han lämnat över för ett par år sedan hade han gått till historien som en "bra" statsminister. Ordförande i EU. Resning av finanser och allmänt sedd som en landsfader.

Nu blir han mer och mer lik en avdankad charmör som inte fattar varför ingen vill dansa med honom.

Festen är över nu Göran.

Det blir inte roligare än såhär för dig. Du får vara trött. Du får flytta till landet. Du får till och med beundra "politisk stabilitet". Men var vänlig och sluta med det i Rosenbad.

Ta med dig Bosse Ringholm när du slutar.

För de borgliga är Bosse toppen, mer stiff betongsosse än Bosse är svår att finna. Men som medborgare i Sverige ser jag hellre att karln blir ambassadör i "Långbortistan".

Kanske kan han efterträda Margareta Winberg i Brasilien!?

Inga kommentarer: