fredag, augusti 25, 2006

Kd-spionen ger upphov till dagens överdrift!


Med reservation för att Expressen kan ha fått uttalandet om bakfoten så måste jag bara säga att Amerikainstitutets chef Erik Åsard får till dagens överdrift när han drar paralleller mellan Watergateskandalen och kd-ungdomen som försökte bli valarbetare hos sossarna.

I ena ringhörnan har du USA:s president, ledare för den "fria världen" och "världens mäktigasteman", som ser till att agenter skall avlyssna politiska motståndare med illegal avlyssning och i andra ringhörnan har du en ung tjej som på eget bevåg, såvitt man vet, försöker komma åt information hos SSU och (S) genom att få jobb som partiarbetare.

Det den kd-anställde har gjort är givetvis illa, men att jämföra med Watergate är bara för mycket.

Lite perspektiv om jag får be.

Dessutom är tajmingen för storyn underbar. Dagen efter att Göran Hägglund gör bra ifrån sig i tv kommer denna stinkbomb för kd ut i media.

En tillfällighet? Not bloody likely!

Sossarnas spinndoktorer vet vad dom gör!

Och Marita Ulvskog kan än en gång gå ut och kräva att en partiledare hos de borgerliga skall be om ursäkt för en individs dumma initiativ. Precis som Göran Persson bad om uräkt för vad sossen Mats satt och fantiserade ihop om Rajraj för ett tag sedan!?

Sossarna är lika goda kolsupare som andra partier, om inte värre om man skall ta med det socialdemokratiska politiska spioneriet som pågick i idustriell skala under betäckningen "IB".

Så snälla, söta, rara, Marita Ulvskog. Sluta spela "upprörd" och kliv ner från dina höga hästar och sitt ner en stund och lyssna lite innåt. Du kanske kommer bli överraskad över vad du får höra.

4 kommentarer:

Johan Sjölander sa...

hej. Jag har kommenterat detta inlägg på min blogg och jämfört med hur tonerna gick bland socialdemokratiska bloggare när "mejlskandalen" avslöjades. Du läser det på
http://johansjolander.blogspot.com/2006/08/sossebloggare-mer-moraliska-n.html

Fredrik Bojerud sa...

Har haft vänligheten att svara på ditt inlägg på din sajt.

Fredrik Bojerud sa...

För dig som inte orkar gå in på Sjölanders blogg lägger jag upp mitt svar här nedan.

--- Citat ---

Jovisst är det så! Du har så rätt Johan. Jag och Per är fullständigt omoraliska och alla nu kända socialdemokratiska bloggare är skinande föredömen för en moraliskt högstående approach till alla eventuella fel som kan ha begåtts i socialdemokratins namn.

--- Nu räknar jag långsamt till tio innan jag fortsätter ---

Det jag skrev på min blogg var att det var en överdrift att jämföra denna oerhört allvarliga händelse, när en KDU-medlem med lön från KD försökte infiltrera socialdemokraterna med WATERGATE som fällde en president och som sedan dess gett namn åt massor av politiska skandaler med ordet "gate".

Jag tror inte att man om 10 år kommer att prata om KDU-infiltratören som man pratar om WAtergat idag, över 30-år senare.

Om det är bristande moraliskt indignation att inte hålla med om att det inträffade kan jämföras med Watergate så måste jag erkänna mig skyldig.

Incidenten med KDU-infiltratören blev känd för (s) för ett par dagar sedan men media får nys på den exakt tajmat med att Göran Hägglund kliver ut ur SVT:s studio igår.

Vackert rävspel av SAP! Jag menar det. Vackert!

KDU-tjejen bjöd Ulvskog & Co på en fantastisk möjlighet. Och den utnyttjades för at få maximalt med effekt.

Faktum är att SAP & SSU endast har vunnit på det inträffade. KDU-tjejen är rätteligen vanärad och arbetslös & KD fick lite smolk i bägaren dagen efter att Hägglund gjort hyfsat ifrån sig i tv.

Så att jämföra denna händelse med en flera månader lång förtalskampanj mot Reinfeldt och dennes familj utförd av en betrodd nyckelperson i hjärtat av den socialdemokratiska partiapparaten är onekligen ett spännande sätt att försöka få äpplen att se ut som päron.

Jag tolkar ditt inlägg snarare som en önskan att det skall vara som du vill påskina.

Till sist. Jag hyser beundran för den socialdemokratiska partiapparaten. Den är tung att möta. Deras hanterande av denna "Watergate-skandal" är ett ypperligt exempel på deras skicklighet.

Någon avsky hittar du inte hos mig i alla fall. Bara motvillig beundran.

Var inte så snabb att döma andra Johan. Det kan lätt misstolkas som att du hyser en känslomässig avsky mot ickesocialister!? ;-D

--- Slut citat ---

Johan Sjölander sa...

Tackar för svaret (som jag i sin tur kommenterar utförligt på min blogg.) Även om jag tycker att det är lite synd att du mer ägnar dig åt indignation än reflektion. Men mer var kanske inte att vänta, tyvärr. En trevlig helg önskar jag dig hursomhelst.