måndag, september 04, 2006

Några råd till dig som vill spionera på Internet.

Med tanke på hur osmidiga diverse politiska företrädare har visat sig varaden senaste tiden så är det väl på sin plats att jag sprider lite grundläggande kunskaper så vi i alla fall kan höja nivån lite på det politiska spioneriet i vårt land.

Ni som redan har läst ”Några råd till dig som vill förtala via Internet” kommer snart att känna igen er. Särskilt punkterna 6 och 7 i den bloggen.

1. Bestäm syftet med spioneriet.

Vad vill du veta? Hur skall du få reda på det? Hur skall informationen användas? Detta är alla viktiga frågor att ställa sig innan man börjar spionera. När du har svaren på dessa frågor är det dags för nästa punkt.

2. Angreppspunkt.

Var finns informationen jag vill åt? Vem kan hjälpa mig att nå den? Skulle du t ex komma över, eller klura, ut inloggningsuppgifterna till ett internt datanätverk tillhörande t ex en högt uppsatt partiarbetare i motståndarpartiet så har du ju din angreppspunkt klar redan! Vidare till punkten tre.

3. Lämna inga spår!

Grunden för all spioneri är att inte åka fast - hellre släppa en informationskälla än att torska dit. Detta kan inte nog understrykas. Ertappas du kan snabbt den nytta du haft av kunskaperna överskuggas av alla de problem som följer av att ertappas.

Använd gärna 3G-kontantkort med datatrafikmöjlighet (om sådana finns!?). Det ger dig möjlighet till anonym surfning.

Köp datorn kontant, gärna en bättre begagnad bärbar dator. Köp även ett antal hårddiskar till den. De behöver inte vara stora. Byt hårddisk regelbundet. Förstör den gamla, handgripligen, och släng den sedan så att den aldrig kommer att återfinnas. Att spåra dig och dina aktiviteter då är i så fall hart när omöjligt.

Och vad du än gör… Ring eller surfa inte från ditt eget partihögkvarter. Det är så himla ”gjort” redan. Alla amatörer tycks ha testa detta förfarande på ett eller annat sätt. Det är bara korkat. Man åker alltid dit, förr eller senare.

4. Håll på informationen.

Genom att visa motståndaren att du vet sådant du inte borde veta kommer på sikt att röja dig. Var tålmodig och smart. Att agera på all info du har kommer snabbt att försvåra för dig och till sist riskera att röja dig.

5. Håll käften!

Något av de jobbigaste med att vara spion är att du sällan får ”cred” för din skicklighet.

Lev med det!

Genom att släppa in obehöriga i verksamheten eller genom att skryta för ”folk du litar på” så har du anträtt vägen till förräderi och skam. Det är bara en tidsfråga tills någon ringer en journalist på Dagens Industri (motsvarande) och du får sparken och sannolikt straffrättsliga påföljder som tack för dina tjänster.

6. Håll käften sa jag!

Som spion kan man aldrig hålla käften för mycket!

---

Så med en förhoppning at vi skall slippa fler spionskandaler i pressen under resten av denna valrörelse önskar jag dig, oavsett partifärg, lycka till med ditt spionerade och kom ihåg…

EN SVENSK TIGER!

Inga kommentarer: