söndag, september 10, 2006

Centerpartiet kan avgöra valet i Stockholm

Tidigare opinionsmätningar för kommunvalet i Stockholm har tydligt pekat på en ”promenadseger” för moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna.

Ju närmare valet vi kommer, desto mindre tycks segermarginalen bli. Och inom vissa borgerliga kretsar börjar man nu tala om socialdemokraternas fruktade slutspurt och risken att falla på mållinjen. Denna oro har ju knappast blivit mindre efter de senaste dagarnas turer kring folkpartiet på riksplanet.

Det finns dock ett parti i Stockholm som skulle kunna låsa segern för alliansen i huvudstaden. Ett parti som ha genomgått ganska kraftiga förändringar i sin syn på vad en tillväxtregion som Stockholm behöver för att kunna maximera sin potential. Förbud och ”nej till allt” har bytts till ett konstruktivt värnande om vår gemensamma miljö med hjälp av marknadsekonomiska styrmedel och en insikt att Stockholmarna inte vill bo i ett museum och är följaktningen öppna för förändringar i stadsplanen.

Partiet är givetvis Centerpartiet i Stockholm, som dessvärre de senaste valen misslyckats att ta plats i huvudstadens högsta politiska församling – även om det har varit nära ett par val.

En sammantagen analys av de opinionsmätningar jag tittat på ger vid handen att centerpartiet i Stockholm kommer att göra ett bättre val än de två senaste, men likväl finns risken att partiet inte kommer in i stadshuset. Det kan komma att röra sig om några hundra röster som indirekt avgör om Billström blir kvar fyra år till eller inte.

Ta gärna detta i beaktande när du tar dig till vallokalen om den dryg vecka. Om du vill öka chanserna för en borgerlig seger i Stockholms stadshus kanske du skall lägga en röst på centerpartiet för säkerhets skull, oavsett hur du röstar i riksdagsvalet.

Bara en tanke.
---
Pingat på intressant.se

Inga kommentarer: