måndag, september 04, 2006

Folkpartiet spionerar på (s). Så fiffigt av dem.

"So it is said that if you know your enemies and know yourself, you will not be imperiled in a hundred battles; if you do not know your enemies but do know yourself, you will win one and lose one; if you do not know your enemies nor yourself, you will be imperiled in every single battle."

Sun Tzu: The Art of War, 3 kap. Sista versen.

Spionage har varit en del av krigskonsten sedan urminnes tider. All verksamhet som innebär en konkurrenssituation har potentialen att locka till spionage. Mellan företag, idrottsklubbar, nationer och - ja kan du tänka dig - även politiska partier.

Samma dag som Göran Häggluns frågades ut i SVT kom nyheten att en kd-anställd riksdagskandidat hade försökt luska ut när socialdemokraternas valaffischering skulle börja. Den så kallade "kd-spionen" var ett faktum.

Av en händelse, som ser ut som en tanke, kommer det nu fram att folkpartiet under en längre tid tycks ha haft tillgång till känsliga uppgifter på den socialdemokratiska interna datanätverket "SAPNET" samma dag som Fredrik Reinfeldt frågades ut.

Antingen har socialdemokraterna flax (inte helt osannolikt) eller så har de några av riktigt skickliga spinndoktorer i sin sold. Du vet vad jag tror!

Enligt uppgift är det en folkpartist som läckt till Dagens Industri, upprörd över sitt partis smutsiga metoder.

Den skada som denna uppgiftslämnare sannolikt åsamkat "sitt" parti är sannolikt stor, även om jag tror att folk i gemen kommer att rösta på det parti vars åsikter de delar och sannolikt fästa mindre avseende på partiets metoder - även om det givetvis finns gränser.

Skall man nu tolka detta inlägg, inklusive rubriken, som ett försvar för folkpartiets tilltag?

Både ja och nej.

Ja, därför att spionera och skaffa underrättelser om sina politiska motståndare är en verklighet. Detta sker öppet genom att man läser och analyserar allt som finns om de andra partierna samt har punktmarkering på nyckelpersoner när de talar på gator och torg. Jämför med t ex ambassaders militärattachéer, som de facto tjänar som "legala" spioner.

Den dolda underrättelsetjänsten förnekas alltid kategoriskt, av alla som håller på med sådant. Även om man i många fall alltid vet att den finns. Själva poängen med dold underrättelseverksamhet är att man inte skall kunna läsa om den i Dagens Industri eller Aftonbladet.

Folkpartiet - i alla fall de som kände till detta inom folkpartiet - har bevisligen misslyckats med att dölja vad de håller på med, kanske till och med skrävlat kollegialt om detta!? Detta i sin tur indikerar att de inte är särskilt skickliga.

Vilket i sin tur antyder att de inte har någon organiserad dold underrättelseverksamhet i sin organisation. Vilket är bra, men i detta fall dåligt för fp. Hade de haft en sådan organisation hade vi nog aldrig fått läsa om det.

Och nej, därför det aldrig är okej för ett politisk parti att hyckla. Folkpartiet är inte sena att fördöma andra för deras tillkortakommanden så snart tillfälle ges. Därmed är det inträffade pinsamt och klandervärt på alla sätt och vis.

Att socialdemokraterna nu lovar att polisanmäla är bra. Stämmer uppgifterna är det sannolikt fråga om grovt dataintrång och således straffbart.

Ansvariga "Batongliberaler" skall skämmas och straffas.

En vädjan till socialdemokraterna bara. För er egen skull:

Skicka för guds skull inte fram Marita Ulvskog igen.

Snälla låt bli!

Skicka fram Håkan Juholt hellre. Han är klockren.

Håkan = Bra

Marita = Obra!

En sak till.

Varför finns det påstått känslig information från SÄPO på ett nätverk som bevisligen inte är särskilt säkert? Gör om, gör rätt!

Valrörelsen börjar utvecklas till en riktig ”spionvalrörelse”. Jobbigt för de inblandade. Men mumma för bloggar och annat löst folk!

Den enes död… Ja, du hajar!

---

Aftonbladet om spionaffären
Expressen om samma

4 kommentarer:

Anonym sa...

En liten detalj bara: Fundera över (eller forska i ?) hur länge det var känt att en kille satt och skickade mail till Fredrik Reinfeldt?

I minst ett halvår höll man på detta tills det passade bäst att smälla bomben i media.

Fredrik Bojerud sa...

Det ena utesluter knappast det andra!?

Det är väl för väl ifall det finns "spinnkompetens" hos alliansen också.

Spionkometens har de ju uppenbarligen inte!

;-)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Var det inte så att de inte hade avsikt att "släppa" nyheten med Reinfeldt?

Lite uppmuntran Fredrik: tre klockrena inlägg om affären, fortsätt så!

Fredrik Bojerud sa...

Jag kan endast se ETT skäl till att socialdemokraterna höll en presskonferens 23.30 sent i går kväll.

För att sabba för "Rajraj".

Men det är helt i sin ordning. Jag skulle bli förbannad på mitt parti om de skulle försitta ett liknade tillfälle att "sno dagordningen".

Ingen kritik där mot (s) från min sida.