måndag, september 04, 2006

Det räcker inte med ett bondeoffer fp!

En 24-årig luf:are har nu erkänt att det var han som låg bakom spioneriet mot SAPnet. Han har fått sparken som påstår att han inte har använt sig av informationen – som han har kollat in regelbundet sedan november 2005 (om inte tidigare) fram till i mars, då han påstår att han slutade för att han fick dåligt samvete.

Sedan hoppade den 24-årige folkpartisten upp i en släde som drogs av åtta flygande renar och flög till Nordpolen för att ta en time-out samt kolla vem som varit snäll och vem som varit stygg inför julklappsutdelningen i december!

Allvarligt talat!

Det är säkert så att den utpekade och avskedade luf:aren var ”hjärnan” bakom detta.

Men att han…

1. …inte spridit informationen vidare.

2. …inte berättat det för någon annan, högre upp i hierarkin.

3. …efter fyra månader fick kalla fötter och slutade smygtitta.

…faller på sin egen orimlighet.

Om fp tror att detta räcker för att kunna gå vidare tror jag att de bedrar sig å det gruvligaste.

Ett bondeoffer räcker inte. En ”löpare” eller ett ”torn” (läs: politisk tjänsteman i chefsbefattning) måste offras för att de skall ha en chans att kunna rädda ”(lejon)kungen”

Detta ”tornoffer” skall avgå av princip. Han eller hon skall givetvis hävda sin egen oskuld (verklig eller inte) men skall samtidigt ta det formella ansvaret för att detta skett mitt framför dennes näsa.

Denna ”höjdare” meddelar något i stil med:

- Som ytterst/närmast ansvarig för 24-åringen så tar jag på mig det moraliska ansvaret för det inträffade och har begärt att få sluta som chef för ”whatever” på folkpartiets kansli.

Och nej, det räcker inte om ännu en ”luf:are” går. Det måste vara en tung person. Det måste svida i kansliet och hos folkpartiet.

Detta lär dessvärre inte ske inom kort. Och om det sker, lär det vara försent för att ha full effekt.

Men så är det politiska livet!
---
Pingat på intressant.se
---
Läs mer på Expressen.se
Läs mer på Aftonbladet.se

Inga kommentarer: