måndag, maj 29, 2006

Vidrig publicering av Aftonbladet!

Aftonbladet, som en tid legat i skugga av Expressen när det gäller dåliga publicistiska beslut, har nu uppenbarligen hittat formen igen!?

På förstasidan av dagens tidning hänger de ut den 13-åriga flicka som ska ha blivit våldtagen och knivhuggen i helgen tragiska händelse, där även en 12-åring blev mördad, med namn och bild.

Man försvarar sig med att föräldrarna var med på beslutet.

Aftonbladet och Anders Gerdin vet bättre!

Ingen förälder som sitter med sin nyligen våldtagna, nästan mördade dotter i famnen kan anses vara fullt kapabel att fatta ett klokt beslut under rådande omständigheter.

Aftonbladet borde ha tagit hänsyn till möjligheten att föräldrarna fortfarande är i ett chocktillstånd och framförallt av hänsyn till den 13-åriga flickans fortsatta liv och utveckling skulle då ha avstått från namnpublicering. Det finns inget som helst "allmänintresse" i att få veta vem flickan är, eller hur hon ser ut. Hennes berättelse i all ära bör väl berättas, om de så önskar, men hennes identitet borde aldrig ha avslöjats på förstasidan av Sveriges största kvällstidning.

Det stinker ren och skär girighet över alltihopa.

Låg, primitiv, desperat och vidrig djävla girighet!

Skäms Aftonbladet och skäms Anders Gerdin!

6 kommentarer:

Alexander Sofroniou sa...

Väl rutet!

Anonym sa...

Vet Gerdin vad ordet skämmas betyder? Jag tvivlar starkt på det.
Men skämmas borde han, det har du helt rätt i.

Anonym sa...

Jag har bojkottat kvällspressen sedan länge, även på nätet. Trist att de gett mig ännu en anledning...

Curt Hennig sa...

Jag håller helt med. Det är riktigt illa gjort. Bilden kommer att följa efter henne en lång tid framöver. Men så länge som de säljer lösnummer så bryr de sig inte alls om personer som drabbas.

Anonym sa...

Finns en knapp angående detta.
här finns den

Namninsamling finns här

Anonym sa...

Familjen framhärdar visserligen fortfarande att de själva valde att träda fram, att de är nöjda med publiceringen och dess form.

De kanske däremot inte är lika nöjda med alla som idiotförklarat dem. För det har ju inte varit så många som faktiskt frågat dem. Bara antagit saker.

Anders Gerdin tog ett vanskligt, men modigt och riktigt beslut.