måndag, maj 22, 2006

Tidningarnas dubbelmoral i Danielssonaffären

"Den som är utan skuld skall kasta den första stenen" sa en mycket klok man för ca 2.000 år sedan. Dessvärre, eller vad man nu skall säga, så tycks inte våra största tidningsdrakar varit i skolan när detta citat från Jesus lärdes ut.

Med brösttoner pekar man nu finger mot två folkpartiankytna bloggare som hade fräckheten att publicera det skvaller som, främst kvällstidningarna, insinuerat sedan i februari och frammåt.

Eduards har både särskilt namngivits och hängts ut med bild i dessa tidningar i samband med deras granskning av Lars Danielssons resor och representation. Några andra skäl än att spå på misstankarna om ett särskilt förhållande mellan Eduards och Danielsson kan i alla fall jag inte hitta.

Tidningarna har med andra ord gett understöd åt skvallret utan att behöva ta ansvar för påståendena. Smart kan tyckas, själv tycker jag nog att det mera är fegt och snaskigt.

Hade man vetat att det faktiskt fanns en affär mellan E och D så må det ju varit hänt, men att hålla på och antyda ett rykte utan att ha torrt på fötterna är som sagt bara dåligt.

Att sedan börja peka finger på andra när det visar sig att Eduards kategoriskt förnekar allt är riktigt, riktigt dåligt.

Det finns en uppsjö av bloggar som mer eller mindre sprider ljus på de faktiska omständigheterna kring detta fall, och utan att ha läst alla kan jag stillsamt konstatera att det finns gott som "skuld" hos Aftonbladet och Expressen.

Så lägg ner stenarna är ni snälla!

Inga kommentarer: