måndag, april 24, 2006

Steg 2 en klok åtgärd av Centerpartiet

Med sitt kontroversiella förslag om att avskaffa LAS i sin nuvarande form för ungdomar under 26 år "äger" nu Centerpartiet frågan om ungdomsarbetslösheten. Detta följer man klokt upp med ett mindre kontroversiellt förslag, men likafullt ett konkret och konstruktivt sådant.

Att, efter Holländsk modell, erbjuda "hittelön" till de som skaffar fram arbete åt ungdomar är klokt. Ett slags "gatans arbetsförmedling", om ni så vill. För mig är det egalt om det är AMS eller Pelles Gatukök eller IBM som får pengarna så länge som utbetalda pengar ger önskad effekt, d v s att ungdomar kommer in på arbetsmarknaden.

Låt oss hoppas att detta inte är det sista konkreta förslaget från Centerpartiet i frågan. Socialdemokraternas uppenbara idépassivitet i frågan blir tydligare och tydligare för varje dag. 1.000 plusjobb framstår alltmer som en oavsiktlig förolämpning mot de över 100.000 arbetslösa ungdomarna i vårt land.

Det mest positiva i allt detta är dock att de arbetslösa ungdomarna idag har ett tydligt alternativ att rösta på istället för att slentrianmässigt ge sin röst till "bidrag(s)partiet", och det är att rösta på partiet som just nu stenhårt driver ungdomsarbetslöshetsfrågan med ett långsiktigt, uthålligt och resultatorienterat perspektiv för ögonen…

Centerpartiet.

Inga kommentarer: