tisdag, april 18, 2006

Per Nuder måste sluta bjäfsa

Har precis sett delar av den finanspolitiska riksdagsdebatten med anledning av regeringens vårbudget.

Jag saknar Bosse Ringholm. Ännu mer saknar jag Göran Persson... som finansminister alltså.

Per Nuder funkar inte för mig. Han är för bjäfsig. Han saknar pondus, trovärdighet och ger ett grälsjukt intryck som inte alls passar sig en finansminister i ett land där ekonomin är god och det mesta går bra. Per Nuder borde anlägga en mer cool attityd och le mer åt de borgerliga partiernas försök att kritisera.

Att se Nuder stå i talarstolen och försöka "slå uppåt" mot oppositionen är ju bara löjligt. Den enda rationella förklaring jag kan tänka mig som skulle kunna förklara Nuders beteende är att man är livrädda för att alliansen kommer att vinna valet och att man inte kan låta bli att reflexmässigt gå till angrepp så fort det dyker upp en borgare i siktet.

Om inte Nuder kan bättre än såhär kan jag omöjligt se denne man som en potentiell efterträdare till Göran Persson.

Sluta bjäfsa Per Nuder. Du har ledartröjan på dig. Du är landets finansminister. Du är en nationell ledare. Uppför dig därefter är du snäll!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Njae, nu ska vi inte ge dom råd hur de ska uppföra sig här. :)

Fredrik Bojerud sa...

Dom lyssnar aldrig ändå! ;-)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Men du måste väl ändå erkänna att han ha ganska bra talskrivare, även om han inte lyckas föra fram talet så bra?

Anonym sa...

Omvänd psykologi kanske? Vi kanske SKA klaga på dem, så fortsätter de att bjäfsa bara för att... :)

Fredrik Bojerud sa...

Sossarna har alltid haft bra talskrivare. Det som retade mig mest var dock hur Nuder förde sig i debatten. Inte bra alls.

Anonym sa...

Tyvärr var han ganska vass mot Reinfeldt i Aktuellts 21-sändning. Han var väldigt offensiv och verkade rätt stridslysten. Kan mycket väl tänka mig att hans skitsnack går hem i stugorna. Tyvärr finns det nog risk för att valrörelsen blir allt jämnare än vad man hoppats på hittills.

För övrigt kom Reinfeldt med dagens bästa kommentar: Om statsfinanser vore en idrottsgren skulle Sverige fällas för dopingbrott efter den här budgeten.

Anonym sa...

Det roliga när socialdemokraterna presenterar sina förslag till förändringar (läs: valgodis) är ju att de på samma gång måste framställa det som att allt går exceptionellt toppenbra tack vare det socialdemokratiska ledarskapet, samtidigt som man skyller allt som inte är bra (trots att allt är så fantastiskt bra) på oppositionen, fast det i själva verket är den egna politikens konsekvenser man går i opposition mot. Man måste erkänna att (s) är skickliga på detta jongleringsnummer. Nuder försökte ju samtidigt säga att han lagt en "trygg" socialdemokratisk budget och en "reformbudget" -- både äta kakan och ha den kvar... Sedan undrar man hur många som går på att lite mekande med diverse bidragsnivåer och skatteregler är "reformer", när det i själva verket är samma visa vi hör varje valår.