måndag, april 03, 2006

Bland bollar och bordeller. JämO har rätt, men fel!

JämO, Claes Borgström, går idag ut i media och menar att Sverige bör bojkotta fotbolls-VM i Tyskland för att markera att det inte är okej med legaliserad prostitution.

USA bojkottade Sommar-OS i Moskva 1980 på grund av Sovjetunionens intåg i Afghanistan och fyra år senare "hämnades" flera av Warszawapaktens länder med att i sin tur bojkotta Sommar-OS i USA.

Jag delar i allt väsentligt Claes Borgströms åsikt; att det är fasansfullt att det kommer att "importeras" 10.000 kvinnor, kanske fler, till Tyskland för att "jobba" med prostitution.  Men min uppfattning i frågan om Sverige skall bojkotta Fotbolls-VM på grund av detta  är samtidigt glasklar.

Nej, Sverige skall inte bojkotta något Fotbolls-VM på grund av detta. Jag må vara naiv, men jag anser att politik och idrott inte skall blandas ihop. Varje gång man trots allt gör det blir det bara fel.

Vill Sverige och dess regering, inom ramen för EU, driva frågan om förbud av prostitution och/eller sexköp, så för all del, kör hårt!

Vill någon ta upp frågan om frivillig bojkott av Tyska produkter och tjänster i protest mot tysk lagstiftning!? Varsågod!

Men blanda för allt i världen inte in idrotten i detta!

Inga kommentarer: