tisdag, februari 21, 2006

Göran Persson med en 5-årings retorik

Dagens ledare i Dagens Nyheter "bitch-slappar" vår "store ledare" Göran Persson. Smaka till exempel på de här formuleringarna:

Statsministern pratade om allt socialdemokraterna ville ställa till rätta om de skulle vinna valet och låtsades inte om att den makt statsministern åtrår är den makt han redan har. Och att han haft årvis på sig att genomföra det han nu säger sig vilja ändra på.

Men Göran Persson talar också på ett stötande sätt maktens språk. Han lutar sig tillbaka, plutar med munnen i ett snett leende och flinar när andra pratar. Emellanåt sitter han också och trummar med fingrarna i bordet så att ingen ska missa hur uttråkad han är.

Ord och inga visor. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Carl Bildt gick nyligen ut och påpekade det uppenbara. Att Lars Danielsson ljög för katastrofkommissionen.

Göran P svarar med en 5-årings retoriska brillians. Fritt tolkat säger P: "Carl Bildt har också haft dåliga medarbetare. Så det så! Och föresten är Lars inte dålig". Läs vad han egentligen sa i DN.

Angrepp må vara bästa försvar, men av en statschef förväntar jag mig, på principiella grunder, en mognare attityd.

Suck! Vad jag är less på vår pompöse, ofelbare, ledare. Han lär knappast bli ödmjukare med åren. Skicka karln till sin gård och släpp fram nya, friska krafter i rikets ledning.

Vad sägs om att vi gör det tillsammans i oktober?

Inga kommentarer: