söndag, januari 29, 2006

Anna Sjödin, SSU ./. Ordningsvakterna


Ur dagens DN: "SSU:s ordförande Anna Sjödin har tillbringat natten i en fyllecell efter ett krogbråk. Förbundsordföranden är misstänkt för våld mot tjänsteman, men uppgifterna går isär om vad som inträffat."

Historien har visat gång på gång att gemene man som regel är maktlös mot ordningsvakter i liknande ärenden.

Någonting säger mig att det kanske inte är lika självklart ordningsvakternas version som kommer tas som den sanna versionen.

Givetvis har jag ingen aning on vad som verkligen hände men min erfarenhet av liknande situationer är att det inte alltid gick till som ordningsvakterna påstår.

När deras "motståndare" denna gång är en vältalig, "aktad" (nåja) samhällsmedborgare med gott om vittnen som även de kan anses bära viss trovärdighet kan man som sagt förvänta sig ett annat resultat än det vanliga.

Fortsättning lär följa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller helt med dig.

Leif Silbersky försvarar plötsligt inte Anna Sjödin utan något större, nämligen rätten för tjejer och killar att gå på krogen utan att bli misshandlade.

Hoppas Anna orkar!

//Cina

Anonym sa...

Var grep då poliserna henne för att hon inte skulle fortsätta begå brott? Varför övergick gripet sedan till ett omhändertagande av berusad om hon inte var så full.

Visst det finns fullt av rötägg bland vakterna, liksom inom alla yrken. Men, handen på hjärtat, hur skulle det se ut på krogen om det inte fanns ordningsvakter? Tror ni att polisen skulle sätta två tjejer i fyllecell när stadens häkten är bristvara?!

Anna är en rubgyspelande tjej som är större än vakten och som kan plocka för sig.

SKÄRP ER!