onsdag, januari 30, 2008

McCain vs Obama vs McCain vs Clinton

Senator John McCain (bara namnet får mig att tänka på Bruce Willis karaktär i DIE HARD-filmerna, John McClain) ser mer och mer ut att bli republikanerna presidenstkandidat.

McCain, son och sonson till Admiraler, valde givetvis en milityär karriär och tjänstgjorde i Vietnamnkriget som pilot i den Amerikanska Flottan. Han har en klar uppfattning av kriget baksida efter att ha tagits tillfånga av Nordvietnamesiska styrkor och utsattes för så mycket tortyr att han tvingades sluta som pilot.

McCain uppfattas som en principfast politiker som många gånger har lämnat partilinjen (rep) för att istället göra upp med högerfalangen inom demokraterna. Han får anses vara en annan typ av republikan än George Walker Bush.

Skulle McCain ställas mot Obama kommer det bli ett tufft race med oklarhet in i det sista.

McCain vs Clinton talar för McCain. Hillary Clinton har en förmåga att reta upp många republikaner precis som Bush retar upp demokrater. McCain har hittills uppträtt som en "rimlig" politiker med tydliga värderingar och lär inte piska fram "anti-röster" i den grad som behövs. Samma gäller för Obama/Clinton. Obama skulle inte reta upp lika många republikaner att "antirösta" som Clinton.

Alltså. McCain kanske inte är högerrepublikanens favoritkandidat men klart mycket bättre än de demokratiska alternativen. Obama är inte lika kontroversiell som Clinton och därför "farligare" för McCain.

Ingen av ovanstående kommer att fortsätta Bush administrationens politik så en sak är klar redan nu.

Det kommer bli ändring!

Inga kommentarer: