måndag, oktober 20, 2008

Colin Powell vet hur man säljer in en presidentkandidat!

Jag har alltid varit imponerad av Colin Powell. Hans karriär har varit enastående.

USA:s förste färgade militära motsvarighet till överbefälhavare (formellt är det ju presidenten som är ÖB, den "militäre" ÖB:n kallas Joint Chief of Staff).

Efter att ha gått i pension som fyrstjärning general och innehavare av det högsta militära ämbetet dök han snart upp igen. Denna gång som USA:s förste färgade utrikesminister. Med undantag för debacklet med massförstörelsevapenrapporten i FN:s generalförsamling gjorde han enligt de flesta ett fantastiskt arbete som Sectretary of State unde George W Bush första mandatperiod.

När republikanen och "hjälten" Colin Powell nu går ut och stödjer Barack Obama, gör han det givetvis inte slentrianmässigt. Hans utläggning i lördagens Meet The Press på MSNBC är bland det bästa som sagts om den amerikanska valrörelsen till dags dato.

På ett lugnt, resonerade och mördande logiskt vis förklarar General Powell varför Barack Obama är den president som USA och världen behöver just nu.

Att han dessutom både avfärdar Sarah Palin som vicepresident kandidat och ger alla amerikanska (republikanska) islamofober något att tänka på gör inte saken sämre.

Skall du bara se en film som jag länkar på denna sida, skall du se denna!

Inga kommentarer: