måndag, oktober 16, 2006

Kulturministern visar prov på dåligt ledarskap genom att uppträda fegt.

Ikväll skulle Cecilia Stegö Chiló ha varit ”huvudnumret” på Publicistklubbens träff i Kulturhuset.

Det visar sig nu att Stegö Chiló inte kommer dit. Den nyutnämnde kulturministern tackade plötsligt nej till denna, sedan tidigare inbokade, träff med motiveringen att hon inte har tid. Ingen, absolut ingen, köper detta svepskäl. Hon vågar helt enkelt inte, och det gör henne till en fegis.

Om hon skall ha en minsta chans att överleva som kulturminister, - vilket jag personligen har svårt att se hur hon skall klara – så måste hon en gång för alla ”ta tjuren vid hornen” och möta alla kritiker och journalister och argumentera med sin och regeringens övertygelse som vapen för att visa vem som är kulturminister i det här landet.

Att ”strutsa ur” vid första stridskänning är bara värt förakt.

Att det nu också kommer uppgifter om att kulturministers såg statsministern som en ”klassförrädare” för så sent som ett halvår sedan imponerar än mindre. Åsikten som sådan får hon gärna ha, men stå då för den i så fall!

Cecilia Stegö Chilós anti-tes på ministerstolen, Marita Ulvskog, var en total pina som kulturminister för en borgerlig kille som jag själv, men hon var i alla fall aldrig en feg kulturminister.

Nej, bevare oss väl från nyliberala, hycklande, fifflade, ryggradslösa kulturministrar.

Inga kommentarer: