onsdag, oktober 11, 2006

Därför måste kulturministern avgå!

Och jag som tänkte ta en lägre paus ån såhär…

En handelsminister och en kulturminister väcker denna blogg-björn ur sitt ide.

Maria Borelius riskerar att torska på en lögn, inte på en gärning. Just nu sitter hon och vrider sig i SVT:s soffa och ser allt annat än stark och övertygande ut. Om hon ”överlever” detta så blir det med nöd och näppe.

Jag är inte den som skall kasta första stenen i dessa frågor men krishanteringen luktar amatörernas afton lång väg. Den viktigaste regeln i all krishantering är LJUG INTE! Och med tanke på att Borelius snackade skit när hon påstod att hon inte hade råd (läs ljög) så har hon själv skadat sin egen situation mer än nödvändigt.

Cecilia Stegö Chiló är ett helt annat kapitel. Hon har till och med jobbat som inrikespolitisk kommentator på SR, säkert mot arvode. Arvode från en institution som hon själv inte har bidragit till de senaste 16 åren. Att inte betala radio- och tv-licens under en så lång tid är inte ett misstag, det är ett medvetet politiskt ställningstagande – som för övrigt är olagligt – som gör henne sällsynt olämplig som kulturminister.

Jag kan leva med att Borelius blir kvar, eller rättare sagt orkar inte bry mig om hon blir kvar eller inte. Men Stegö Chiló bör självmant avgå, annars måste Reinfeldt hjälpa henne att inse detta. Detta bör ske idag, senast i morgon.

Att detta är pinsamt för den nye statsministern och den nya regeringen står klart för alla och envar, men det varken kan eller får vara skäl att inte göra det enda rätta. Det är bara att erkänna misstaget att utse Stegö Chiló och sedan får Reinfeldt göra om och göra rätt.

Inget att dra ut på!

2 kommentarer:

magnus sa...

Läste ditt inlägg nu, om att Steegö senast i morgon måste gå. Nu har det gått ett par dagar och nu är, meddelar medierna, Borelius lika impoulär som Cecilia Stegö hos allmänheten (och Reinfeldts förtroende oförändrat bla-bla...).

Om Reinfeldt låtit Stegö gå hade kanske Borelius lättare överlevt?

Nu laddar Reinfeldt med att man i Rosenbad hittat backup:er på mail i som *kan* innehåll nåt om Tsunamin. Tja... Bäst att hålla käft kanske? ;-)

Fredrik Bojerud sa...

Borelius och CSC är politiska sänken för regeringen. Och Borelius tycks ju gå från oklarhet till oklarhet just nu.

Fattar inte att Reinfeldt pallar att vara så kall i detta läge. Jag skulle nog skickat ut båda damerna för ett par dagar sedan..

Tsunamibanden... Tjaa, försöka duger! :-)