onsdag, mars 25, 2009

En stämma att vara stolt över.


I lördags hade Centerpartiet i Stockholms stad distriktsstämma. För en ”gammal” Centerpartist som är mot kärnkraft och reformering av den Svenska modellen och för stödet åt den socialdemokratiska regeringen på 90-talet måste det kännas overkligt att se på Stockholmscentern idag.

Det som framförallt präglar de ställningstaganden som gjordes på stämman är MOD. Modet att våga säga att ”Kejsaren är naken”. Att våga ifrågasätta den föråldrade lagstiftning som LAS är. Att våga ifrågasätta dubbelmoralen och ineffektiviteten i att inte vara med i NATO. Att våga ifrågasätta huruvida nuvarande skattesystem. Att våga låta klimatet gå före den principiella kärnkraftsavvecklingen.

Att leda är att våga gå före. Centerpartiet i Stockholm vågar. Trygg i den ideologi som ligger till grund för partiet vågar man visa vägen.

Att våga förnyas och förändras är en förutsättning för framgång. Världen är full av företag och organisationer som inte hängde med i utvecklingen och sedan satt och undrade vad som hände, när verkligheten sprang ifrån dem.

Få politiska organisationer är idag lika klara och tydliga i sin politik som Stockholmscentern. Ännu färre är lika modiga.

Jag är stolt över att vara en del av denna organisation!


---


Inga kommentarer: